top of page

Η τέλεια βάπτιση! Οργάνωση – Χρονοδιάγραμμα

Έγινε ενημέρωση: 10 Νοε 2023


Για να κυλίσουν όλα ομαλά και να κάνετε την τέλεια βάπτιση χωρίς να έχετε άγχος και τρέξιμο την τελευταία στιγμή καλό είναι να οργανώσετε το πότε χρειάζεται να γίνει κάθε τι για την βάπτιση.

6 μήνες πριν την βάπτιση

Επιλέξτε την εκκλησία και «κλείστε» έγκαιρα την ημερομηνία και την ώρα της βάπτισης.

 

Tip! Είναι πιο σημαντική απ’ ότι φαντάζεστε η ώρα του μυστηρίου. Φροντίστε να την κλείσετε με βάση το πρόγραμμα του παιδιού ή να μεταβάλετε ελαφρώς το πρόγραμμα ύπνου και φαγητού του σταδιακά μια εβδομάδα νωρίτερα από την βάπτιση! π.χ.. αν συνήθως το μωρό τρώει στις 10.30 κάθε πρωι, η βάπτιση στις 12.00-12.30 είναι ιδανικά.

Έτσι το μωρό θα είναι άνετο, δεν θα πεινάει ούτε θα νυστάζει και θα είναι και η δική σας ζωή πιο εύκολη. Ένα μωρό που νυστάζει ή πεινάει είναι πάντα πιο δύσκολο και αγχωτικό για τη μαμά!

 

Αποφασίστε τι θα ακολουθήσει μετά τη βάπτιση και τον χώρο που θα γίνει αυτό. Αν έχετε συγκεκριμένο χώρο που θέλετε να κλείσετε για δεξίωση ή τραπέζι φροντίστε να τον «κλείσετε» νωρίς και αυτόν.

Κλείστε έγκαιρα τον φωτογράφο για την βάπτιση. Πολλοί γονείς που έχουν αγαπημένο φωτογράφο πολλές φορές κλείνουν πρώτα εκείνον και μετά την εκκλησία ώστε να είναι σίγουροι!

Επιλέξτε τους νονούς και ανακοινώστε τους το γεγονός για να αρχίσουν και αυτοί να προετοιμάζονται.


4 μήνες πριν τη βάπτιση

Φτιάξτε τη λίστα των καλεσμένων για την εκκλησία ή και τη δεξίωση. Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε τους νονούς, τους γονείς και τα πεθερικά σας.

SOS στα πεθερικά που πάντα θυμούνται κάποιον την τελευταία στιγμή…!


Βρείτε το κατάστημα με τα είδη Βάπτισης με το οποίο θέλετε να συνεργαστείτε για τα προσκλητήρια, τις μπομπονιέρες, το βιβλίο ευχών και το Candy Bar για το απαραίτητο γλυκό της βάπτισης που θα προσφέρετε στους καλεσμένους μαζί με την μπομπονιέρα αμέσως μετά την βάπτιση.


Ειδικά για το Candy Bar καλό θα είναι να έχετε κλείσει νωρίς τον συνεργάτη σας γιατί λόγω της φύσης της παροχής δεν υπάρχει δυνατότητα σε ένα μαγαζί για πολλά μυστήρια την ίδια ημέρα. Εκτός από αυτό, κλείνοντας το Candy Bar έγκαιρα θα οριστικοποιήσετε και το θέμα της βάπτισης, γεγονός που θα σας δώσει κατεύθυνση και για όλα τα υπόλοιπα είδη που χρειάζεστε!


Αν έχετε σκοπό να κάνετε τραπέζι μετά τη βάπτιση κλείστε το χώρο, μιλήστε με τους υπεύθυνους και οριστικοποιήστε το μενού και τις υπόλοιπες υπηρεσίες που μπορούν να σας παρέχουν.


3 μήνες πριν τη βάπτιση

Καταλήξτε στο κατάστημα με τα είδη Βάπτισης με το οποίο θέλετε να συνεργαστείτε για τα προσκλητήρια, τις μπομπονιέρες, το βιβλίο ευχών.

Το ίδιο κατάστημα μπορείτε να το προτείνεται και στου νονούς για να συνεχίσετε το concept της βάπτισης και στο δικό τους σετ.

 

Tip! Καλό θα είναι να επιλέξετε ένα κατάστημα για όλα όσα θα χρειαστείτε έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι όλα θα ταιριάζουν μεταξύ τους. Εκτός αυτού, επιλέγοντας όλη τη βάπτιση από ένα μόνο κατάστημα θα έχετε και καλύτερη συνολική τιμή!

 

2 μήνες πριν τη βάπτιση

Φροντίστε να εκδώσετε τα δικαιολογητικά βάπτισης.

Οριστικοποιήστε την τελική λίστα των καλεσμένων της βάπτισης.

Παραγγείλτε τα προσκλητήρια της βάπτισης, τις Μπομπονιέρες και το Βιβλίο Ευχών.

Αν θέλετε φυσικό λουλούδι βρείτε το ανθοπωλείο που θέλετε να συνεργαστείτε.

 

Tip! Πολλά καταστήματα όπως το mellonmeli.gr προσφέρουν δυνατότητα θεματικής βάπτισης, δηλ. όλα τα αυτά τα είδη αλλά και το σετ του νονού και το Candy Bar ασορτί στο ίδιο concept.

 

1 μήνα πριν τη βάπτιση

Μοιράστε τα προσκλητήρια στους καλεσμένους της βάπτισης και ταχυδρομήστε όσα δεν μπορείτε να παραδώσετε οι ίδιοι.

Διαλέξτε το δώρο του νονού ή της νονάς. Αν είναι κοντινό σας πρόσωπο το καλύτερο είναι να ρωτήσετε τι θα ήθελαν!


2 εβδομάδες πριν τη βάπτιση

Σχεδιάστε το τελικό πλάνο των καλεσμένων για τη δεξίωση. Δώστε προσοχή σε ποιο τραπέζι θα κάτσει ο κάθε καλεσμένος και με ποιους θα είναι μαζί και ετοιμάστε τις κάρτες ονομάτων για τη θέση κάθε καλεσμένου. Φροντίστε να έχετε λάβει απάντηση από όλους τους καλεσμένους αν θα παραβρεθούν ώστε να αποφύγετε να χρεωθείτε περισσότερα άτομα από όσα πραγματικά θα έρθουν.

Φροντίστε να παραλάβετε όλα τα βαπτιστικά είδη (ρούχα, παπούτσια, λαμπάδα, κουτί, μαρτυρικά και ότι άλλο συμπεριλαμβάνεται στο κουτί) και φυσικά τις μπομπονιέρες.

1 εβδομάδα πριν τη βάπτιση

Δίνετε την οριστική λίστα των καλεσμένων και το πλάνο με τις θέσεις τους στο χώρο της δεξίωσης. Πιθανόν να χρειαστεί να τους πάτε πράγματα για το στολισμό, λουλούδια, μπομπονιέρες, το βιβλίο ευχών και ότι άλλο έχετε συμφωνήσει να βρίσκεται εκεί.

1 μέρα πριν τη βάπτιση

Βεβαιωθείτε ότι έχετε παραλάβει τα πάντα και οργανώστε ποιος θα τα μεταφέρει στην εκκλησία.

 

SOS: Συνεννοηθείτε με ένα άτομο να συλλέγει τα δώρα που θα φέρουν για το μωρό και ιδανικά το ίδιο άτομο να φροντίσει για την μεταφορά τους στο σπίτι σας με το αυτοκίνητό του.


Πείτε στο νονό να μην ξεχάσει το λάδι!

 

Μην ξεχάσετε: Μια μέρα πριν από τη βάπτιση για να αποφύγετε απρόοπτες καταστάσεις φροντίστε να έχετε έτοιμη μια τσάντα με όλα όσα μπορεί να χρειαστεί το μωρό σας για να είναι ήρεμο πριν και μετά τη βάπτιση, όπως πιπίλες, το «νάνι» του, ένα παιχνίδι, νερό και κάποιο αγαπημένο του σνακ.


Συνεννοηθείτε με κάποιο οικείο στο μωρό πρόσωπο να είναι σε «επιφυλακή» για όταν θα το χρειαστείτε.

Πολλές φορές κάποια απλά πράγματα μπορεί να «σώσουν την ημέρα»!


Την ημέρα της τέλειας Βάπτισης

Ξυπνήστε το μωρό σας και κάντε του ένα χαλαρό μπάνιο, ταΐστε το και ετοιμαστείτε και εσείς. Φροντίστε να ξεκινήσετε τη μέρα σας χωρίς άγχος, με ηρεμία, θετικότητα και καλή διάθεση.


Τις επόμενες μέρες μετά την βάπτιση θυμηθείτε να δηλώσετε την βάπτιση του παιδιού στο ληξιαρχείο.

25 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page