top of page

Φωτογράφιση βάπτισης. Τί να προσέξω...

Έγινε ενημέρωση: 31 Ιαν



Η φωτογραφία βάπτισης αποτυπώνει σημαντικές και συγκινητικές στιγμές, είναι λοιπόν σημαντικό να ληφθούν υπόψη η επιλογή ενός καλού φωτογράφου εξίσου με τα στοιχεία του styling για να δημιουργήσετε μια όμορφη συλλογή φωτογραφιών.




Ορισμένα σημαντικά πράγματα που μπορείτε να προσέξετε κατά την επιλογή φωτογράφου για τη βάπτιση είναι τα εξής:

  1. Εμπειρία και Πορτφόλιο: Εξετάστε την εμπειρία του φωτογράφου και δείτε δείγματα της προηγούμενης δουλειάς του. Το πορτφόλιο του θα σας δώσει μια ιδέα για το στιλ και την ποιότητα των φωτογραφιών του.

  2. Στιλ Φωτογραφίας: Βεβαιωθείτε ότι το στιλ του φωτογράφου ταιριάζει με τις δικές σας προτιμήσεις. Κάποιοι προτιμούν πιο κλασικές φωτογραφίες, ενώ άλλοι ενδιαφέρονται για πιο φωτεινές και σύγχρονες προσεγγίσεις.

  3. Χημεία με τον Φωτογράφο: Είναι σημαντικό να έχετε καλή χημεία με τον φωτογράφο και να νιώθετε άνετα να συνεργαστείτε μαζί του. Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία φυσικών και χαλαρών στιγμών.

  4. Κόστος και Υπηρεσίες: Κατανοήστε το κόστος των υπηρεσιών και τι περιλαμβάνει η προσφορά του. Είναι σημαντικό να έχετε σαφή κατανόηση των υποχρεώσεων και των παροχών πριν κλείσετε.

  5. Χρόνος Παράδοσης: Ρωτήστε για τον χρόνο παράδοσης των φωτογραφιών μετά την βάπτιση ώστε να ξέρετε πότε μπορείτε να περιμένετε τα αποτελέσματα.


Καλό είναι να συναντηθείτε με τον φωτογράφο από κοντά, να συζητήσετε τις προσδοκίες σας και να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο εργασίας του πριν τον επιλέξετε για τη βάπτιση.




Εδώ είναι μερικές ιδέες για το styling της φωτογράφισης βάπτισης:


Επιλογή Ρούχων:

  • Για το Βρέφος: Επιλέξτε τα βαπτιστικά ρούχα του μωρού με βάση την χρωματική παλέτα του concept της βάπτισης. Αλλά είναι εξίσου πολύ σημαντικό να επιλέξετε όμορφα ρούχα και για πριν την βάπτιση. Σε αυτή τη φάση το μωρό είναι ξεκούραστο και οι φωτογραφίες αυτές είναι πάντα πολύ όμορφες.

  • Για τους Γονείς: Τα κομψά και στιλάτα ρούχα χωρίς πολλά patterns και σχέδια που ταιριάζουν με το θέμα και το ύφος της εκδήλωσης είναι η καλύτερη επιλογή. Ειδικά τα ρούχα της μαμάς θα είναι ιδανικό αν συμβαδίζουν με κανόνες της εκκλησίας καθώς θα εισέλθει στον Ιερό Ναό.

Διακόσμηση Τοποθεσίας:

  • Εκκλησία: Ένα φίνα στολισμένο Candy Bar που θα αποτυπώνουν το concept της βάπτισης, όπως είναι τα candy bars του MellonMeli.gr είναι ιδανικό φόντο για τις φωτογραφίες σας.

  • Δεξίωση: Αν μετά την βάπτιση ακολουθεί δεξίωση, διακοσμήστε τον χώρο με φρέσκα λουλούδια, υφάσματα και άλλες λεπτομέρειες που θα δώσουν έναν φινετσάτο χαρακτήρα.

Χρήση Φυσικού Φωτισμού:

  • Εάν είναι δυνατό, προτιμήστε τον φυσικό φωτισμό. Φωτογραφίες με φυσικό φως δημιουργούν μια ζεστή και φυσική ατμόσφαιρα.

Ανάλογο Στιλ Φωτογραφίας:

  • Συζητήστε με τον φωτογράφο σας το επιθυμητό στιλ της φωτογραφίας. Κλασικό, μοντέρνο, ρετρό, ή vintage, εξαρτάται από τα γούστα σας και το concept του event.

Κινηματογραφικές Φωτογραφίες:

  • Αν συνεργαστείτε και με κινηματογραφιστή θα δημιουργήσετε κινηματογραφικά βίντεο της βάπτισης, προσθέτοντας έτσι μια επιπλέον διάσταση στην ανάμνηση.


Το σημαντικότερο είναι να δημιουργήσετε έναν χώρο που αντανακλά την αισθητική σας και να επιτρέψετε στον φωτογράφο να αποτυπώσει τις στιγμές με φυσικότητα και ψυχή.





8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page