top of page
Εικόνα συγγραφέαMellonMeli.gr

DIY μπομπονιέρες: Πως υπολογίζω την ποσότητα των υλικών για να τις φτιάξω μόνη μου!

Πιάνει το χέρι σου!

Και θέλεις να ετοιμάσεις τις μπομπονιέρες με τα χεράκια σου?

Τέλεια ιδέα!

Δες πως θα υπολογίσεις τα υλικά σου και τι πρέπει να προσέξεις.


Υλικά:

Κουφέτα

Τούλι για το τύλιγμα των κουφέτων

Κορδέλα

Αναμνηστικό Αντικείμενο

Θερμοκόλλα και πιστόλι σιλικόνης, ή απλή κόλλα

Ψαλίδι που να κόβει πολύ καλά





Πως υπολογίζω την ποσότητα των υλικών που θα χρειαστώ?


Κουφέτα:

Στο site της εταιρίας Χατζηγιαννάκη υπάρχει όλη η ποικιλία κουφέτων. Σε κάθε προιόν θα βρείτε πληροφορίες για τις γεύσεις και τα τεμάχια (περίπου) που βγάζει το κάθε είδος ανά κιλό.

π.χ. στο κουφέτο Choco Almond Classic που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο https://hatziyiannakis.gr/portfolio-item/1702-choco-almond-classic/, αναφέρει ότι τα τεμάχια ανά κιλό είναι 220-240 (+/- 10 τεμ.). Καλό είναι να κρατήσετε τον μικρότερο αριθμό.

π.χ. Αν θέλετε να φτιάξετε 150 μπομπονιέρες με 5 κουφέτα σε κάθε μια τότε η πράξη που πρέπει να κάνετε είναι 150 μπομπονιέρες x 5 κουφέτα/μπομπονιέρα = χρειάζεστε 750 κουφέτα.

750 κουφέτα / 220 που περιέχει περίπου ένα κιλό = 3,409 kg.

Άρα χρειάζεστε περίπου 3,5 κιλά κουφέτα.

Οι διαθέσιμες συσκευασίες του 1 ή των 4 κιλών. Τα κουφέτα που θα περισέψουν μην τα φάτε γιατί παχαίνουν πολύ! Βάλτε τα σε γυάλες στο τραπέζι ευχών.




Τούλι:

Είναι ωραίο να ανοίγεις μια μπομπονιέρα και να είναι όμορφα και πλούσια συσκευασμένα τα κουφέτα μέσα της. Δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε ακριβό τούλι αλλά είναι σημαντικό να έχει σωστό μέγεθος (ειδικά αν φτιάξεις πουγκάκι). Αυτό που χρησιμοποιούμε εμείς στο mellonmeli.gr είναι το λεγόμενο "Ελληνικό" σε διάσταση 45x50 εκ.

Θα το βρείτε στην αγορά σε συσκευασίες των 100 τεμ.




Κορδέλα:

Διαλέξτε την κορδέλα ή τις κορδέλες που ταιριάζουν στην μπομπονιέρα σας.

Δεν έχουν όλα τα καρούλια την ίδια ποσότητα γι' αυτό πρέπει να υπολογίσετε πόση κορδέλα θα χρειαστείτε για κάθε μπομπονιέρα.

TIP 1: χρησιμοποιήστε μια κορδέλα που έχετε σπίτι, π.χ. από περιτύλιγμα γλυκών, και δέστε μια μπομπονιέρα με τον τρόπο που θέλετε (μονός ή διπλός φιόγκος, κόμπος κλπ.) και μετά λύστε την και μετρήστε το μήκος της.

TIP 2: αν κάνετε φιόγκο υπολογίστε ότι όσο πιο φαρδιά είναι η κορδέλα τόσο πιο μακριά πρέπει να κόψετε την κορδέλα. π.χ. για ένα πουγκί με κορδέλα φάρδους 6mm εμείς χρηιμοποιούμε περίπου 0,5 εκ ενώ για το ίδιο δέσιμο με κορδέλα φάρδους 2,5 εκ. θα χρειαζόμαστε γύρω στα 65 εκ.

TIP 3: Προσέξτε την μονάδα μέτρησης σε κάθε καρούλι. Αν είναι σε εκατοστά είναι απλό αλλά πολλές φορές είναι σε γιάρδες. 1 γιάρδα είναι 0.9144 εκ. Τότε πρέπει μετατρέψετε τις γιάρδες σε εκατοστά για να μπορέσετε να υπολογίσετε πόση κορδέλα χρειάζεστε. π.χ. καρούλι με 20 γιάρδες / 0,9144 = 18.288 εκ. (δηλ. το καρούλι έχει 18 μέτρα) .

Προσοχή: τα καρούλια των κορδελών έχουν "φύρες", δηλ. μπορεί όπως το ξετυλίγετε να διακόπτει ή να μην σας βγαίνουν άρτια κομμάτια. π.χ. ενα καρούλι των 50 μέτρων δεν θα βγάλει απαραίτητα 100 κομμάτια των 50 εκ. Γι' αυτό καλό είναι να προμηθευτείτε ένα παραπάνω καρούλι.




Μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά και τον σχεδιασμό ανάλογα με το θέμα του γάμου ή της βάπτισης σας και να προσθέσετε το προσωπικό σας άγγιγμα! Οργανώστε τον χώρο εργασίας σας και μην απογοητευτείτε αν στην αρχή σας φανεί βουνό. Ένας επαγγελματίας μπορεί να ολοκληρώσει μια παραγγελία σαν την δική σας σε 2 ώρες αλλά εσείς να χρειαστείτε μέρες. Φωνάξτε τις καλύτερες σας φίλες να βοηθήσουν και διασκεδάστε το!




Ελένη - MellonMeli.gr

20 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Σχόλια


bottom of page